mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Sat Sep 20, 2014 10:02 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: [Solved] Foutmelding in report-sections
PostPosted: Thu Jul 01, 2010 3:55 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 09, 2009 2:13 pm
Posts: 8
Beste forumleden,
In een report krijg ik bij het willen maken van een nieuwe section (toets [F3]) de foutmelding:
"De eigenschap is te groot voor de buffer."
Deze foutmelding doet zich ook in oudere generaties van deze report voor, tot drie versies terug. Voordat ik teruggrijp op die oude versie en van daaruit weer helemaal ga ontwikkelen naar actueel toe: weet iemand misschien wat deze foutmelding betekent en is er een gemakkelijkere manier om ze op te lossen dan teruggrijpen op backups?
Bedankt alvast.


Last edited by Pergamijn on Tue Jul 13, 2010 1:09 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Mon Jul 12, 2010 4:48 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 09, 2009 2:13 pm
Posts: 8
Hoi,
Ik heb een vermoeden. Kan het zijn dat het aantal dataitems in een report aan een maximum gebonden is?
Uitgaande van een oudere versie van het report heb ik namelijk het volgende ontdekt: voeg een dataitem toe en de foutmelding wordt gegeven bij het maken van een nieuwe section. Verwijder daarna een dataitem en het lukt wel weer om een section toe te voegen.
De foutmelding is dus reproduceerbaar.
In het engels staat er overigens: The property exceeds the buffer size.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Mon Jul 12, 2010 11:22 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2008 11:35 am
Posts: 32
Location: Enschede
Country: Netherlands (nl)
Hoi Pergamijn,

Hoe ziet de structuur van het rapport uit. Kun je meer informatie geven?
dataitem (welke tabel)
dataitem 2 ( welke tabel hangt hier eventueel onder) etc..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Tue Jul 13, 2010 9:21 am 
Offline

Joined: Thu Jul 09, 2009 2:13 pm
Posts: 8
Hoi Semm,
We hebben een op de zorg toegesneden NAV-pakket. Een groot deel van de tabellen die we gebruiken zijn specifiek voor dit pakket gemaakt. De gebruikte dataitems zullen jou weinig zeggen. Maar ik heb ze wel geteld: precies 50.
Groet,
Pergamijn.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Tue Jul 13, 2010 11:35 am 
Offline

Joined: Thu Apr 17, 2008 2:34 pm
Posts: 5
Location: Ede
Country: Netherlands (nl)
denk dat het gebonden is aan een maximum aantal data-items

_________________
Kind regards,

Erica

ERP Microsoft Dynamics NAV, CRM, E-commerce Magento
http://www.tinx-it.nl

Add-on Magento Connector for Dynamics NAV
http://www.webshop4dynamics.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Tue Jul 13, 2010 1:09 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 09, 2009 2:13 pm
Posts: 8
Hoi Erica,
Vanwege jouw antwoord heb ik een test gedaan. Een nieuwe report waar ik alsmaar meer dataitems aan toevoegde. En jawel: bij 47 ging het nog goed, 48 was teveel van het goede. Vreemd dat ik daar nergens iets over kan vinden, over een maximum.
Maar goed, de oorzaak is gevonden. Het vinden van een oplossing ligt bij mij. Bedankt voor de hulp.
Groet,
Pergamijn.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: [Solved] Foutmelding in report-sections
PostPosted: Tue Jul 13, 2010 2:27 pm 
Offline
Site Admin
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Sun Nov 07, 1999 8:01 am
Posts: 3500
Location: Wilrijk
Country: Belgium (be)
Er is geen limiet mbt het aantal dataitems, maar wel een limiet mbt de totale hoogte van alle sections samengeteld.

Je zal dus ook tegen deze limiet aanlopen als je bvb. slechts 20 dataitems hebt, maar met voor elke dataitem een header, body, footer, transfooter section enz.

_________________
No support using PM or e-mail - Please use this forum.
Search is your friend || Mark your Topic as SOLVED (= green checkmark) when your question is answered || Read the Forum Rules before making a posting

»»» Mark your calendar: NAV TechDays 2014 - 20 & 21 November 2014 ««« Visit the conference website: www.navtechdays.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Foutmelding in report-sections
PostPosted: Mon Feb 20, 2012 12:23 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 20, 2012 12:18 pm
Posts: 2
Country: Netherlands (nl)
Er blijkt wel degelijk een limiet aan het aantal data-items te zijn, want ook met een "processing only" report, treedt de foutmelding op bij teveel data-items.

Lenno


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: