mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Wed Jul 23, 2014 8:04 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Consumption Journal
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 4:45 am 
Offline

Joined: Tue Aug 01, 2006 12:33 pm
Posts: 4
Location: Delhi
Country: India (in)
Dear All,

have anyone faced the problem of very slow posting by the consumption Journal?
We are using Nav 6.0 SP1 Classic Client and SQL Server 2008.

Posting is so slow that for the consumption of 220 lines, it takes around 2-3 hours.

>Finished Quantity on the Released Production Order is 500 for a serialized item.
>All the Item on the consumption journal are non serialized.

We are using Manual Flushing method on all the item.

We already checked the configuration of the SQL Server, that is OK.

Please suggest any relevant reply.

Thanks...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 12:19 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 07, 2005 5:24 pm
Posts: 2813
Location: MA
Country: United States (us)
How is the performance of other posting activity? System performance in general?

There can be several contributing factors to an issue lke this. Of which hardware is only one. I typically find that these issues are the combination of multiple issues.

For our reference, can you provide your hardware details? Also how large is the database?

_________________
There are no bugs - only undocumented features.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 4:38 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 01, 2006 12:33 pm
Posts: 4
Location: Delhi
Country: India (in)
All the Processes like Item Journal Posting, Item Reclass Journal Posting and others,and documents posting is very good.

and also some production order consumption is fast too.

We analyze that, problem is for those production orders for which output quantity have been sold and
consumption is pending.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 4:42 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 07, 2005 5:24 pm
Posts: 2813
Location: MA
Country: United States (us)
Do you have "Automatic Cost Adjustment" turned on?

_________________
There are no bugs - only undocumented features.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 7:39 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 01, 2006 12:33 pm
Posts: 4
Location: Delhi
Country: India (in)
Hi Brown,

>Automatic Cost Adjustment is set to never.
>Automatic Cost Posting is unchecked.

We run the adjust cost batch at night.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Fri Jun 29, 2012 5:38 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2007 7:54 pm
Posts: 36
Location: Birmingham
Country: United States (us)
Hi Avdhesh Yadav;

I'm having the same problem.. Have you found a solution? if yyes will you please share it with me..

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Fri Jun 29, 2012 6:38 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 18, 2012 2:42 am
Posts: 54
Location: Portland, OR
Country: United States (us)
Hi, we were experiencing this issue as well right after we upgraded to NAV 6.0. We escalated it to our NAV partner and then onto Microsoft. I believe the issue is code in table 339 (Item Applicatiion Entry). The curernt code causes excessive looping and the fix was to limit this process. Goog luck with this!


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Fri Jun 29, 2012 6:44 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2007 7:54 pm
Posts: 36
Location: Birmingham
Country: United States (us)
Thanks you so much for replying. I do appreciated. I'll look into that table and see what I can do.. One more thing, is it possible to email table 339 with the fix so I can compare the code? this will help alot ..

Again, Thank you so much for your help..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Fri Jun 29, 2012 7:31 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 18, 2012 2:42 am
Posts: 54
Location: Portland, OR
Country: United States (us)
Hi, I don't have access to that code. Check and see if there is hotfix on this issue. We experienced it about 2 months ago so there may have been something published on this issue


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Fri Jun 29, 2012 7:35 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2007 7:54 pm
Posts: 36
Location: Birmingham
Country: United States (us)
Thank You. I'll check if there is a hotfix. Mean while it will be great if you are able to export the object and email it I'll be able to open it up and view the code.

Thanks a lot for your help.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Sat Jun 30, 2012 3:06 pm 
Offline

Joined: Mon May 18, 2009 6:36 am
Posts: 820
Location: India
Country: India (in)
Might be the code for optimize is using FINDFIRST with REPEAT..UNTIL. :-k

_________________
Vijay Gupta
Changing the code is last step. Try to change processes first...


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Sun Jul 01, 2012 9:03 am 
Offline

Joined: Fri Feb 10, 2012 3:10 pm
Posts: 16
Country: India (in)
turn off the "Automatic Cost Adjustment" then chk..
and uses batch report for applying "Cost Adjustment"


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Sun Jul 01, 2012 1:20 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 07, 2005 5:24 pm
Posts: 2813
Location: MA
Country: United States (us)
Himanshu Nigam wrote:
turn off the "Automatic Cost Adjustment" then chk..
and uses batch report for applying "Cost Adjustment"



I asked that question earlier. They're already doing that.

Avdhesh Yadav wrote:
Hi Brown,

>Automatic Cost Adjustment is set to never.
>Automatic Cost Posting is unchecked.

We run the adjust cost batch at night.

_________________
There are no bugs - only undocumented features.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Consumption Journal
PostPosted: Mon Jul 02, 2012 3:48 pm 
Offline

Joined: Fri May 04, 2007 7:54 pm
Posts: 36
Location: Birmingham
Country: United States (us)
Thanks for everyones input on this issue.
Thie issue has been resolved and here is the solution if anyone needs it in the future:

OBJECT Table 339 Item Application Entry ...
CODE
...
PROCEDURE CheckCyclicProdCyclicalLoop@1100(CheckEntryNo@1006 : Integer;ItemLedgEntry@1304 : Record 32) : Boolean;
...
BEGIN
+ IF NOT IsItemEverOutput(ItemLedgEntry."Item No.") THEN
+ EXIT(FALSE);
+
...
ItemLedgEntry.SETRANGE("Prod. Order No.",ItemLedgEntry."Prod. Order No.");
ItemLedgEntry.SETRANGE("Prod. Order Line No.",ItemLedgEntry."Prod. Order Line No.");
ItemLedgEntry.SETRANGE("Entry Type",ItemLedgEntry."Entry Type"::Output);
IF ItemLedgEntry.FIND('-') THEN
REPEAT
+ IF EntryIsVisited(ItemLedgEntry."Entry No.") THEN
+ EXIT(FALSE);
+
...
LOCAL PROCEDURE CheckCyclicFwdToAppliedEntries@8(CheckEntryNo@1000 : Integer;VAR ItemApplnEntry@1005 : Record 339;FromEntryNo@1002 : Integer;IsPositiveToNegativeFlow@1009 : Boolean) : Boolean;
...
VAR
ToEntryNo@1008 : Integer;
BEGIN
- IF EntryIsVisited(FromEntryNo,ItemApplnEntry) THEN
+ IF EntryIsVisited(FromEntryNo) THEN
...
- LOCAL PROCEDURE EntryIsVisited@10(EntryNo@1000 : Integer;VAR ItemApplnEntry@1001 : Record 339) : Boolean;
+ LOCAL PROCEDURE EntryIsVisited@10(EntryNo@1000 : Integer) : Boolean;
...
+ PROCEDURE IsItemEverOutput@16(ItemNo@1000 : Code[20]) : Boolean;
+ VAR
+ ItemLedgEntry@1001 : Record 32;
+ BEGIN
+ ItemLedgEntry.SETCURRENTKEY("Item No.","Entry Type");
+ ItemLedgEntry.SETRANGE("Item No.",ItemNo);
+ ItemLedgEntry.SETRANGE("Entry Type",ItemLedgEntry."Entry Type"::Output);
+ EXIT(NOT ItemLedgEntry.ISEMPTY);
+ END;


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: