mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Sun Dec 28, 2014 9:49 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: No report after Post and Print
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 7:50 pm 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Hi,

One of our clients is currently running NAV2009R2 NA Classic Client and they are having issue when processing "Post and Print".
The symptom of this issue is that when they process "Post and Print" from any window in NAV, the transaction gets posted but no Report gets printed. And the funny part is that this only happens to only certain users, not all.
And to make things confusing, is that all users can print out report manually. So the issue lies in the Post and Print code.

Has anyone ever experience this before? If so, how did you manage to solve this problem?

Also, what is the difference between printing out reports from "Post and Print" and regular print job in NAV?

Please let me know.

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 9:34 pm 
Offline
Site Admin
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Sun Nov 07, 1999 7:01 am
Posts: 3514
Location: Wilrijk
Country: Belgium (be)
Check what printer is the default in Windows on the users PC's. If it is eg. a PDF-printer, the report might be printed to PDF without the user noticing.

_________________
No support using PM or e-mail - Please use this forum.
Search is your friend || Mark your Topic as SOLVED (= green checkmark) when your question is answered || Read the Forum Rules before making a posting

»»» www.navtechdays.com «««


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 9:51 pm 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Hi Luc,

The user's default printer is set as the actual printer, instead of the PDF printer.
And I don't know if this helps, but the user is currently accessing NAV from Citrix.
And since I found a knowledgebase in MS that there was a bug in compatibility for Citrix and NAV, I've applied the latest hotfix to the customer's environment, but that didn't resolve anything...

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 11:23 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
This has been a problem since version 1.x.

Run the report and clear out all of the filters for that workstation. Or delete the zup file.

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 11:26 pm 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Hi Alex,

How can I clear out the filters?
And you mentioned to do this for the workstation, but since the user is using a Citrix, I can just make this change to the single client located on the Server, correct?

Sorry if I'm asking a repetitive question, but I was unable to find any post related to the ones I was having, so I'd greatly appreciate your advice.

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Sat Jul 14, 2012 12:19 am 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Just to add an additional information, this issue happens to some of the users where the other set of users do not encounter this Post & Print issue.

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Sat Jul 14, 2012 12:38 am 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
Yes. It's a individual user setting issue.

Just delete the zup file for each user profile. The post + print will work fine.

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Sat Jul 14, 2012 1:34 am 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
So where do I look for this ZUP file in Citrix environment?

And what will be affected after deleting this file? Only default filters?

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Mon Jul 16, 2012 6:11 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
knm wrote:
So where do I look for this ZUP file in Citrix environment?

And what will be affected after deleting this file? Only default filters?

Thank you.



If you delete the zup file, it will clear all the filters of the client.

If you don't want to do that, just log in as that user, run the report, and clear out the filters.

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Tue Jul 17, 2012 2:44 am 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Hi Alex,

I just checked this with one of the user and I cleared the filters, but the issue is still happening... So does this mean that this is not related to the filtering issue?

Is it more of an issue with printer driver?

Thank you.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Tue Jul 17, 2012 5:50 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
But other users that login can print okay, correct?

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Tue Jul 17, 2012 6:00 pm 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Yes, that is correct.
Some users can print whereas some users cannot, even when filter is removed.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Tue Jul 17, 2012 10:37 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
knm wrote:
Yes, that is correct.
Some users can print whereas some users cannot, even when filter is removed.


Have you tried deleting the zup file?

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Wed Jul 18, 2012 2:43 pm 
Offline

Joined: Thu May 20, 2010 9:56 pm
Posts: 162
Country: United States (us)
Actually since I didn't want to the user to lose the additional columns that he/she added I haven't deleted the zup file yet.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: No report after Post and Print
PostPosted: Wed Jul 18, 2012 5:46 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Jun 11, 2004 8:05 pm
Posts: 5013
Location: Los Angeles, CA
Country: United States (us)
knm wrote:
Actually since I didn't want to the user to lose the additional columns that he/she added I haven't deleted the zup file yet.


Why don't you try that out first then report back?

Or you can re-compile all of the reports.

_________________
Confessions of a Dynamics NAV Consultant = my blog
AP Commerce, Inc. = where I work

Getting Started with Dynamics NAV 2013 Application Development = my book


Top
 Profile E-mail WWW  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: