mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Wed Sep 17, 2014 5:31 am

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: WS Url problem
PostPosted: Fri May 18, 2012 2:40 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
I configured a 3 Tiers architecture.
I published web services , when I call thios url "http://localhost:7047/DynamicsNAV/WS/MAGRO_DISTR_REEL/services" on the localhos ( the navserver server) everything is alright, but when I change localhost by the server name "http://smgwebnavhvb:7047/DynamicsNAV/WS/Services"
It pops up asking for username and password and when I type the domain\user and login ( the same as Logon Account for the Microsoft Dynamics NAV Server Service), when I click Ok I get this error : HTTP 500 internal error
Hepl Please


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Sat May 19, 2012 9:05 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
This is mark that delegation is not set correctly. Check your SPNs, delegation settings for the NAV Server account etc. There are many articles about this.

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Sun May 20, 2012 6:02 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
Shall I add this spn "DynamicsNAV/NAVSERV.bs.local:7047" for the navserv service account??


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Sun May 20, 2012 10:36 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
7047 is port for webservices, which have http protocol. DynamicsNAV protocol is for RTC service on port 7046... All is described on the blogs, what is not clear there? ;-)

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Mon May 21, 2012 12:49 am 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
It's Okay Now.
Thanks very much


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Mon May 21, 2012 4:51 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
Please a last clarification, I want to know if can I call a web service in 3 tiers installation from computer which isn't in the domaine??
My problem is that I want consume this web service from distance.
thanks


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Mon May 21, 2012 8:27 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
All depends on the calling process. If it is able to use kerberos or NTLM, you can use it. In most cases, e.g. .NET languages are able to authenticate without problems (passing user name, password and domain).

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 12:02 am 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
I want to tell u that, when I'm using any computer in my domain (bs.local) I can run RTC and see published web services using Internet explorer without problems.
My problem is when I try to see the published web services using Internet explorer from a computer that's not in the domaine but is connected to the same network as the domaine, I have the error HTTP 500.
Is there any other SPN to add it and to which server.
Thanks and I hpe that I was clear in my description


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 8:37 am 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
THan it must ask you for login (IE), if not, it is trying to authenticate with something, what the server don't understand.

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 11:08 am 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
It asks me for the login, When I log in with the login and password, I have this problem HTTP 500. ( I try to log in with the same account as the sql service and nav service);


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 12:22 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
have you entered the domain too? Have you used login which have permissions in NAV?

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 12:27 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
Yes I entrerd the entire domaine account "domain\user" and It have SUPER as role in NAV


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 12:56 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
Than yes, the SPNs/delegation is not correctly set (between NAV Server and SQL).

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 1:38 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 6:27 pm
Posts: 170
Country: Tunisia (tn)
please which spn shall I add??


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: WS Url problem
PostPosted: Wed May 23, 2012 1:55 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 8:50 am
Posts: 12440
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
Have you tried to read some documentation about this? It is not just "run this and this...". You need to understand the problem. There are articles about this, even on the MSDN...

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: